خانه عناوین مطالب تماس با من

اٍسکل دشت

اٍسکل دشت

دسته‌ها

  • اصول بهزراعی برنج 11
  • باغداری مرکبات 19

برگه‌ها

  • پل ارتباطی ما با شما

جدیدترین یادداشت‌ها

همه
  • زمان مناسب انتقال نشاء به زمین اصلی
  • مصرف کود سبز و کود دام و طیور در خزانه برنج
  • مصرف کود شیمیایی در خزانه برنج
  • ضدعفونی بذر برنج
  • سبک و سنگین کردن بذر
  • میزان بذر مصرفی در هکتار
  • مرحله رسیدن گیاه برنج
  • مرحله ی زایشی گیاه برنج
  • مرحله رویش برنج
  • مرحل رشد و نمو برنج
  • مورفولوژی گیاه برنج
  • نکاتی درباره ی نگهداری و ذخیره سازی مرکبات
  • خاصیت غذایی مرکبات
  • LD50 چیست
  • دوره کارنس چیست

بایگانی

  • اسفند 1391 19
  • بهمن 1391 11

آمار : 48019 بازدید Powered by Blogsky

عناوین یادداشت‌ها

  • زمان مناسب انتقال نشاء به زمین اصلی چهارشنبه 9 اسفند‌ماه سال 1391 09:56
    در سیستم نشاء سنتی طول مناسب نشاء باید در حد 18تا20 سانتی متر باشد (4تا5برگی).در صورت پرورش نشاء در سیستم هوای آزاد معمولا تا 30 روز پس از بذرپاشی ، گیاه آنچنان رشد می کند که طول گیاه در حد 18تا20 سانتی متر می گردد و قابل نشاء میشود .اگر بعد از بذرپاشی گرمای مناسب برای ریشه فراهم نگردد، گیاه در مدت 27تا30 روز نیز به...
  • مصرف کود سبز و کود دام و طیور در خزانه برنج چهارشنبه 9 اسفند‌ماه سال 1391 09:01
    کود سبز شامل سرخس (چماز)،گزنه،آقطی(پهلم)،تربچه وحشی(شلمبیک)وباقلا وکود دامی شامل کود گوسفندی و گاوی ،کرم ابریشم ،ومرغی و کبوتری می باشد کود دامی و کود سبز علاوه بر تامین قسمتی از مواد غذایی مورد نیاز گیاه برنج در خزانه سبب گرم ونرم کردن بستر خزانه شده و در نتیجه رشد و نمو بهتر گیاه را فراهم می نماید . کود سبز باید چند...
  • مصرف کود شیمیایی در خزانه برنج سه‌شنبه 8 اسفند‌ماه سال 1391 18:55
    در خزانه از کود هایی شیمیایی به شرح زیر استفاده می شود 1 - اوره به مقدار 2 تا 2/5 کیلو یا سولفات آمونیوم به مقدار 4 تا 5 کیلوگرم در 100مترمربع 2 - فسفات آمونیوم یا سوپر فسفات تریپل به مقدار 2 تا 2/5 کیلوگرم در 100 مترمربع 3 - سولفات پتاسیم به مقدار 1/5 تا 2 کیلوگرم در 100 مترمربع تمامی کود فسفاته + تمامی کود پتاسه +...
  • ضدعفونی بذر برنج سه‌شنبه 8 اسفند‌ماه سال 1391 18:36
    برای ضدعفونی بذر برنج لازم است بذور انتخاب شده در محلول آب و نمک را جهت تحریک قارچ و تامین قسمتی از آب مورد نیاز برای جوانه زنی یکنواخت به مدت 12 تا 24 ساعت در آب معمولی قرار داد و سپس بذر را به مدت 24 ساعت در محلول 2/5 در هزار بنلیت +2/5 در هزار کاربوکسین تیرام قرار داد . البته درحال حاضر دو سم جدید بنام های سلست و...
  • سبک و سنگین کردن بذر سه‌شنبه 8 اسفند‌ماه سال 1391 18:15
    در گذشته برای انتخاب بذر شلتوکها را در آب معمولی می ریختند .شلتوکهائی که بالا آب قرار می گرفتند پوک بوده و آنها را به دور می ریختند و آنهای که در ته آب قرار میگرفتند به عنوان بذری انتخاب می شدند . این روش نمی توانست بذور سنگین و پر را از بذور نیمه پر جدا کند . لذا برای اینکه بتوان بذور نیمه پر را از بذور پر و. سنگین...
  • میزان بذر مصرفی در هکتار سه‌شنبه 8 اسفند‌ماه سال 1391 12:19
    اکثر کشاورزان در کشت مستقیم 75 تا 150 کیلوگرم و در کشت نشائی که با دست انجام می گیرد 50 تا 120 کیلوگرم بذر مصرف می کنند. در کشت نشائی با ماشین نشاءکار که در جعبه مخصوص نشاء پرورش داده می شود در حد 40 تا 50 کیلوگرم می باشد .
  • مرحله رسیدن گیاه برنج سه‌شنبه 8 اسفند‌ماه سال 1391 11:15
    از موقعیکه 50 درصد گرده افشانی مزرعه انجام گرفته تا موقع برداشت را مرحله رسیدگی یا رسیدن گویند که شامل مراحل زیر میباشد الف ) مرحله شیری : در این مرحله محتوی مایع سفید رنگی است که با فشار دادن دانه ، از آن خارج می شود . این مرحله 8 روز بعد از گرده افشانی است ب ) مرحله خمیری دانه : بخش شیری دانه ابتدا بصورت خمیری نرم و...
  • مرحله ی زایشی گیاه برنج سه‌شنبه 8 اسفند‌ماه سال 1391 10:56
    مرحله زایشی شامل تشکیل خوشه اولیه ، آبستنی یا خوشه در غلاف ، ظهور خوشه یا خوشه دهی ، گل دهی الف ) شروع تشکیل جوانه اولیه خوشه : از زمانیکه تشکیل خوشه اولیه در ابعاد میکروسکوپی در ساقه شروع شود ، فاز زایشی آغاز می شود . در یک واریته 105 روزه شروع تشکیل خوشه اولیه در حدود 40 روز بعد از نشاء می باشد . یازده روز بعد از آن...
  • مرحله رویش برنج سه‌شنبه 8 اسفند‌ماه سال 1391 10:34
    مرحله رویشی برنج شامل جوانه زدن ، گیاهچه ای ، پنجه زنی و طویل شدن ساقه الف ) جوانه زدن : بیرون آمدن ریشه یا جوانه اولیه از بذر را جوانه زنی گویند ب ) گیاهچه ای : پس از جوانه زنی ، گیاه شروع به رشد و نمو می کند تا اینکه در مرحله 4 الی 5 برگی که تقریبا 15 تا 22 روز بهد ار جوانه زنی است ، پنجه دهی شروع می شود ج ) پنجه...
  • مرحل رشد و نمو برنج سه‌شنبه 8 اسفند‌ماه سال 1391 10:18
    رشدونمو گیاه برنج به سه مرحله تقسیم می شود 1 - مرحله رویشی : از جوانه زنی شروع شده و تا تشکیل خوشه اولیه ادامه دارد 2 - مرحله زایشی : از تشکیل خوشه اولیه تا گل دهی ادامه دارد 3 - مرحله رسیدن : از گل دهی تا رسیدن کامل ادامه دارد
  • مورفولوژی گیاه برنج سه‌شنبه 8 اسفند‌ماه سال 1391 09:30
    برنج گیاهی است یکساله با ساقه استوانه ی صاف و توخالی و در محل گره توپر با برگهای باریک ، خوشه انتهایی و ریشه فیبری . میوه در گیاه برنج از نوع گندمه می باشد. در بذر برنج پوشینه ها (لما و پالئا ) به دانه چسبیده و بهمراه دانه واحدی بنام شلتوک را بوجود می آورند . کلمه شلتوک از کلمه هندی چلتو گرفته شده است . گیاه برنج تک...
  • نکاتی درباره ی نگهداری و ذخیره سازی مرکبات چهارشنبه 2 اسفند‌ماه سال 1391 20:55
    1- میوه های که در باغات با تغذیه و کود دهی مناسب پرورش یافته اند در انبار بهتر ماندگاری دارند 2- کود ازته زیاد در باغ موجب کاهش خاصیت انبار داری میوه میشود 3- کود پتاسه کافی باعث افزایش خاصیت انبارداری میوه میشود 4- میوه با قیچی تیز و حتی المقدور نوک گرد برداشت شود 5- در صورت بالا رفتن رطوبت و دم کردگی انبار از تهویه...
  • خاصیت غذایی مرکبات چهارشنبه 2 اسفند‌ماه سال 1391 17:29
    میوه مرکبات حاوی عناصر زیر است پروتئین ، چربی ، مواد قندی ، فیبر ، فسفر ، آهن ، سدیم ، پتاسیم ، کتسیم ، ویتامینA ، ویتامین B1 ، B2 ، B6 ویتامین C و انرژی (حدود 49 کالری درصد گرم میوه) جهت کسب اطلاع بیشتر به پل ارتباطی من مراجعه فرمایید
  • LD50 چیست چهارشنبه 2 اسفند‌ماه سال 1391 17:19
    این اصطلاح روی ظرف تمام سموم نوشته شده و منظور عددی است که بیانگر میزان سمیت آن برای انسان و سایر پستانداران است هر چه این عدد کوچکتر باشد نشان دهنده سمیت و خطر بیشتر آن برای انسان و دام است جهت کسب اطلاع بیشتر به پل ارتباطی من مراجعه فرمایید
  • دوره کارنس چیست چهارشنبه 2 اسفند‌ماه سال 1391 15:44
    حداقل دوره زمانی است که باید از هنگام سمپاشی بگذرد تا آن سم در گیاه تجزیه شده ، محصول قابل خوردن باشد . مثلا دوره کارنس سم دورسبان 14 روز است یعنی باید پس از سمپاشی 14 روز صبر کرد تا محصول قابل خوردن شود جهت کسب اطلاع بیشتر به پل ارتباطی من مراجعه فرمایید
  • روشهای جلوگیری از سال آوری چهارشنبه 2 اسفند‌ماه سال 1391 15:28
    انجام هرس ، کوددهی بیشتر ، تنک کردن میوه و برداشت زودهنگام ، جلوگیری از ریزش گل و میوه ، مبارزه با آفات و بیماری ها جهت کسب اطلاع بیشتر به پل ارتباطی من مراجعه فرمایید
  • چند نکته راجع به سمپاشی مرکبات چهارشنبه 2 اسفند‌ماه سال 1391 13:37
    1- وقتی دمایی هوا به بالای 35 درجه سانتی گراد برسد لازم است از مصرف روغن ولک در سمپاشی خودداری کرد چرا که موجب سوختگی گیاه می شود 2- بهتر است قبل از سمپاشی درختان را ابیاری کرد 3- قسمتهای داخلی درخت که کانون آلودگی به آفات است باید در سمپاشی بصورت خاص مد نظر قرار گیرد 4 - تا وقتی غنچه های مرکبات باز نشدند می توان روغن...
  • زمانهای سمپاشی عمومی مرکبات چهارشنبه 2 اسفند‌ماه سال 1391 11:48
    سمپاشی مرحله ی اول طی اسفند ماه هر سال صورت می گیرد ، در این مرحله بعلت فعال نبودن آفات ، فقط از روغن ولک به میزان 15لیتر در هزار استغاده می کنیم . در باغاتی که سابقه آلودگی به کنه قرمز را دارند باید یکی از سموم کنه کش به همراه روغن ولک مورد استفاده قرار گیرد مرحله دوم سمپاشی که معمولا اواخر خرداد و اوایل تیرماه سال...
  • چند نکته در مورد آبیاری مرکبات چهارشنبه 2 اسفند‌ماه سال 1391 10:29
    1- ریزش اصلی و عمده میوه مرکبات که در اصطلاح به آن (ریزش ژوِئن) می گوین تا حد زیادی به خاطر نیاز آبی درختان است در صورت عدم بارندگی می بایست در این زمان آبیاری انجام شود 2- در آبیاری مرکبات می بایست به مورد خفگی ریشه که بیشتر در خاکهای سنگین اتفاق می افتد توجه داشت 3- قبل از سمپاشی های بهاره و تابستانه باید باغ آبیاری...
  • روش های مصرف کود شیمیایی در مرکبات دوشنبه 30 بهمن‌ماه سال 1391 18:51
    یکی از روشهای مرسوم کودهی ، پخش کردن کود در قسمت تاج درخت و بعد پابیل کردن خاک این قسمت می باشد . عیب بزرگ این روش از دست رفتن ریشه های موجود در سطح خاک است ، معمولا این عمل در سال اول در جهت شمالی - جنوب و سال بعد در جهت شرقی - غربی انجام می شود روش چالکود در این روش چاله های در دو سمت (یا چهار سمت ) در حدود قسمت...
  • زمان مصرف کودهای شیمیایی دوشنبه 30 بهمن‌ماه سال 1391 16:49
    بیشترین مصرف کودی درخت ، در زمان گلدهی و تشکیل میوه هاست هر گونه کمبودی در این زمان منجر به ریزش گل و میوه های ریز می شود بنابراین در شرایط شمال کشور بهترین زمان کوددهی ، اواخر بهمن و اوایل اسفند است تا درخت فرصت جذب عناصر را داشته باشد در این زمان یک سوم کود مورد نیاز ازته بعلاوه تمام کود پتاسه ، فسفره و سایر ریز...
  • کمبود یا گرسنگی پنهان و آشکار دوشنبه 30 بهمن‌ماه سال 1391 10:50
    گیاهان برای رشد و بارآوری مناسب به میزان و مقدار خاصی از هر عنصر نیازمند هستند اگر مقدار موجودی این عنصر در گیاه به مقدار جزی کمتر از حد لازم باشد گرسنگی یا (کمبود پنهان ) اتفاق می افتد در این صورت در ظاهر گیاه علایم خاصی مشاهده نمی شود ولی از کمیت و کیفیت محصول کاسته می شود در کمبود یا ( گرسنگی آشکار ) این اختلاف به...
  • عناصر موجود در خاک دوشنبه 30 بهمن‌ماه سال 1391 10:14
    بیش از 16 عنصر جهت زنده ماندن و رشد گیاه لازم است که از این تعداد کربن هیدروژن ، اکسیژن معمولا از طریق هوا تامین می شود شش عنصر ازت ، فسفر ، پتاسیم ، کلسیم ، منیزیوم ، و گوگرد که ماکروالمنت ( عناصر غذایی پر مصرف یا درشت مغذی ) هستند به مقدار زیاد در اندامهای گیاهی مصرف می شوند . مابقی عناصر مورد نیاز گیاه ، عناصر ریز...
  • هرس مرکبات یکشنبه 29 بهمن‌ماه سال 1391 12:39
    هرس درختان مرکبات منحصر به حذف برخی شاخه هاست که در ادامه توضیح داده خواهد شد هرس سال اول شکل استاندارد نهال حذف شود و فقط جوانه های پایین تر از چهار شاخه اصلی می بایست حذف شوند هرس کلی مرکبات 1- شاخه های که با هم رقابت دارند باید یکیش قطع شود 2- شاخه های که روی هم قرار دارند 3- شاخه های نرک 4- شاخه های که سمت داخل...
  • هرس و شکل دهی نهال یکشنبه 29 بهمن‌ماه سال 1391 12:23
    پس از کاشت نهال در پاییز و یا زمستان ، طبعا اگر اشکالی در نهال وجود نداشته باشد در بهار سال بعد نهال شروع به جوانه زنی می کند . در این مواقع اغلب ، جوانه های زیادی از کنار برگ ها فعال شده و شکل کلی نهال کاملا به هم میریزد در تربیت و اصلاح نهال ، می بایست فرم استاندارد نهال در نظر گرفته شده و مابقی جوانه ها حذف شوند...
  • حفر گودال جهت کاشت نهال مرکبات شنبه 28 بهمن‌ماه سال 1391 11:55
    معمولا گودال هایی با ابعاد 80 * 80 * 80 برای این منظور حفر می شود در هنگام حفر گودال بهتر است خاک سطح الارض (بیل اول) که غنی از مواد غذایی است بصورت جداگانه کنار گودال ریخته شود تا به همراه کود دامی و سایر مواد ، گودال را پس از انتقال نهال پر کنیم . گودال های کنده شده معمولا با فرمول خاکی زیر پر می شوند 1/3 کود دامی...
  • زمان کاشت نهال شنبه 28 بهمن‌ماه سال 1391 11:31
    کا شت نهال مرکبات از نیمه دوم آبان تا اواخر فروردین می تواند ادامه پیدا کند البته اگر نهال گلدانی باشند و باغ احداث شده با مشکل آب روبرو نباشد هر زمان از سال می توان نهال را غرس کرد جهت کسب اطلاع بیشتر به پل ارتباطی من مراجعه فرمایید
  • انتخاب نهال شنبه 28 بهمن‌ماه سال 1391 11:22
    نهال ،نقش تعیین کننده ای در آینده باغ و میزان تولید ار لحاظ کمی و کیفی دارد. در ایتم های زیر به برخی از خصوصیات نهال خوب اشاره می شود 1- برگ های نهال شاداب و با طراوت بوده ، اندازه برگها مناسب باشد (برگها ریز و زرد نباشد ) 2- نهال آلوده به کنه قرمز نباشد 3- آثار خسارت حلزون ، مینوز و کرم برگخوار روی نهال وجود نداشته...
  • احداث باغ مرکبات شنبه 28 بهمن‌ماه سال 1391 10:56
    محل مورد نظر جهت احداث باغ می بایست از جهات زیر مورد بررسی قرار گیرد 1- آب و هوای منطقه : بهترین درجه حرارت برای مرکبات دمای بین 16 تا 25 درجه سانتیگراد می باشد 2- وضعیت خاک : بطور کلی انواع مرکبات خواهان خاک سبک (شنی - لومی ) هستند که زهکش طبیعی به خوبی در آن انجام شود و از تهویه خوبی برخوردار باشد 3- سطح اب زیر...
  • حرفی با دهقان شنبه 28 بهمن‌ماه سال 1391 10:13
    بهترین کود برای مزرعه جایی پای دهقان است